“Le Nozze di Figaro” van Mozart door Bold Opera On the Move

Het affiche van het concert

Het affiche van het concert

Zondagmiddagmuziek in Pendrecht:

Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart  door B.O.O.M. met orgelsolo door John Bakker

Op zondagmiddag 2 oktober 2016 is er in de serie Zondagmiddagmuziek een verrassend concert met een aantal jonge zangers van “Bold Opera On the Move”: Zij voeren “Le Nozze di Figaro” uit in 60 minuten.

B.O.O.M. brengt op deze manier de opera dichterbij het publiek. Het is interessant voor zowel de operaliefhebber, als voor Schermafbeelding 2016-08-21 om 16.27.40hen die nog onbekend zijn met het genre.

Deze schitterend
e opera is favoriet bij veel operaliefhebbers vanwege de prachtige muziek van Mozart en een verhaal over liefde, trouw en ontrouw; verteld met veel humor en drama.

Normaal gesproken beslaat deze opera bijna 3 uur en wordt gespeeld door 11 solisten, een orkest en een koor. B.O.O.M! bezingt de kern van het verhaal in minder dan de helft van de tijd, met slechts 6 personages en piano.  De zangers zingen de opera in het Italiaans maar de verbindende tekst zal in het Nederlands verteld worden zodat het verhaal met alle humor en intriges voor iedereen duidelijk zal zijn.

De solisten voor dit programma zijn:

Suzanna – Bibi van den Dijck; Figaro – Andreas Goetze; Contessa – Daphne Visser; Il Conte – Berend Eijkhout; Cherubino – Meneka Senn; Barbarina – Rosemary Carlton-Willis; piano – Sunghee Jo

John Bakker zal als omlijsting enkele mooie werken van Mozart op het fraaie Vierdagorgel van de Open Hofkerk ten gehore brengen.

Wij nodigen alle muziekliefhebbers uit voor dit buitengewoon interessant en prachtig concert. In de pauze is er onder het genot van koffie of thee de mogelijkheid is de musici te ontmoeten.

Deze keer is het weer raadzaam kaarten te reserveren, dit kan bij John Bakker (e-mail: openhofconcerten@gmail.com ).

Plaats: Open Hofkerk, Middelharnisstraat 153A, 3086 GJ ROTTERDAM

Tijd: 15:00 uur

Prijzen €6,– / pashouders €4,– en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *